Am căutat cazare la Arieșeni, căci de Arieșeni auzisem până atunci, însă camerele disponibile nu m-au încântat, așa că m-am reorientat către satul de vacanță Vârtop. A fost un weekend genial!!! Aer aproape curat, temperaturi acceptabile 10-30 de grade (în timp ce în București termometrul depășea 40 de grade Celsius), obiective interesante, aventură… și mâncare excelentă. Pentru mâncare, dacă ajungeți prin zonă, recomand Hotel Arieș. Salata de vinete e bestială. Miami.

Ca atracții turistice, Groapa Ruginoasa. De la acest hotel, GPS-ul îți indică 2 trasee, unul prin spatele hotelului, pe care l-am încercat. După ce am ajuns într-o poieniță, drumul devenea cam netraversabil (la picior), așa că am hotărât să încercăm celălalt drum, cel corect de altfel. Cel de la intrarea în Vârtop din direcția opusă Arieșenului. E un peisaj inedit.

Pentru că nu era suficient pentru o zi, am hotărât să vizităm și Izbucul Tăuzului, după ce am trecut pe lângă el de 2 ori, a treia oară l-am găsit. Mie mi s-a părut spectaculos și… perfid. La prima vedere seamănă cu o oază, dar adâncimea este de peste 80m. Se cunoaște adâncimea, căci e o zonă de scufundări. Se presupune că e o peșteră scufundată. Nu știu să vă spun ce e sub apă, deși mi-ar plăcea. Și pentru că nu mă remarcasem prin acea zonă, am reușit s-o fac printr-un țipăt inconfundabil pentru că m-am speriat când o broască a sărit lângă piciorul meu, cel puțin așa cred, că a fost o broască.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s