Astăzi Cristina-Iuliana Medeleanu ne împărtășește una dintre experiențele ei în care utilul și plăcutul s-au îmbinat perfect.

„Litter Less este un proiect la care am participat cu mult drag și care ne face să devenim mai responsabili cu tot ce se întâmplă în natură, pentru că așa cum ni s-a spus când ne-am înscris în proiect, „Natura este casa noastră și trebuie să o protejăm”.
Și totuși… de ce am ales să scriu despre acest proiect într-un articol în care vreau să vorbesc despre călătorii?
Pentru că prin intermediul proiectului am putut face o scurtă vizită în Târgu-Jiu.
Târgu-Jiu, din punctul meu de vedere, este un oraș frumos.
Numele marelui artist român, Constantin Brâncuși, este asociat cu Târgu-Jiu.
După ce am petrecut aproximativ 4 ore pe drum, am ajuns la Târgu-Jiu unde Coloana Infinitului, Masa Tăcerii sau Poarta Sărutului sunt câteva dintre comorile lăsate de Brâncuși în urma sa.
Ar fi fost aproape imposibil să ajungem în Târgu-Jiu și să nu facem o scurtă oprire la casa memorială a Ecaterinei Teodoroiu. Așa am și făcut.
După aceste scurte opriri am putea spune că vizita noastră s-a încheiat, deoarece alte atracții nu mai sunt cunoscute, dar nu a fost așa… din fericire, am întâlnit oameni drăguți care ne-au spus că nu foarte departe de Masa Tacerii, undeva în centrul orașului se află o biserică, dar nu o biserică obișnuită pe care o putem întâlni la orice pas. Astfel, am devenit curioși și am pornit în căutarea unei altfel de biserici, iar când am văzut-o, am constatat ca era diferită, pereții bisericii erau pictați cu filosofi, ceva nemaiîntâlnit în România. Credeți că am putut să ne „înghițim” curiozitatea și să nu întrebăm care este motivul pentru care pe pereții bisericii sunt pictați filosofi? Nu, nu am putut, pentru că am plecat cu dorința de cunoaștere, iar imediat am primit și un răspuns de la unul dintre preoții bisericii. „Filosofii sunt oameni creați de Dumnezeu, iar apropierea de Dumnezeu se poate face și prin cunoaștere”. A fost răspunsul ingenios pe care l-am primit la întrebarea noastră. Pentru că seara se apropia, iar noi eram destul de fericiți că am reușit să vizităm majoritatea atracțiilor turistice din Târgu-Jiu, ne-am făcut întreaga zi mai frumoasă participând la o piesă de teatru pe care o să o păstram vie în amintirea noastră. Teatrul „Elvira Godeanu” trebuie vizitat cu prima ocazie în care ajungeți în Târgu-Jiu.
Și după ce am reușit să facem o vizită acestui oraș, chiar într-o singură zi, ne mai rămâne doar să zâmbim și să ne amintim cu plăcere de ea.”

Mulțumesc, Cristina! Îmi rămâne doar să vă admir curiozitatea și hărnicia.

Reclame

Un gând despre „Călătorie și… liceu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s