Cred că ar trebui să încep prin a vă face cunoștință, celor care aveți nevoie, cu Parada Europei (Parada Lumii, varianta finală) care este o competiție între licee. Din motive politice, cel puțin așa cred eu, nu se mai organizează. În funcție de prestația fiecărui liceu, acesta primea o recompensă, iar cea pentru locul I consta într-o scurtă vacanță la Bruxelles.

S-a întâmplat acum câțiva ani, dar mi-am adus aminte de curând, pentru că am retrăit cu o prietenă momente din vacanțele petrecute împreună. Situația mea amoroasă care era groaznică (plângeam la orice moment care mă sensibiliza și erau foarte multe astfel de momente, din păcate) și plecarea ce era pe la miezul nopții m-au făcut să încep vacanța tristă și obosită. Dar… situația s-a schimbat, deși nu suficient de repede. În prima zi am mers… nu-mi aduc aminte foarte multe, eram un mic zombie. Am mers la Parlamentul European, am participat chiar și la un fel de conferință, dar ce îmi aduc aminte era cum o colegă dormea în fund pe jos, o invidiam. După ce ne-am cazat la un hotel chinezesc, am hotărât să mâncăm. Deși era în apropiere un McDonald’s, eu am refuzat să mânânc acolo, nu mâncasem o zi întreagă, aveam nevoie de un festin, așa că am reușit să conving 3 prieteni și am ajuns să mâncăm la Boston Steak House. După ce am mâncat ce îmi comandasem, mi-am lăsat unul dintre prieteni și fără desert. Sper că m-ai iertat. Revenind la cameră, adică apartamentul cu 2 camere, pe lângă cele 2 camere, un hol și o baie, mai exista o ușă încuiată care ne trezea serioase suspiciuni, mai ales că ușa camerei noastre nu se încuia. Totuși, după cum puteți vedea nu s-a întâmplat nimic, până într-o seară când eu eram la duș, iar colega mea de cameră tocmai se îndrepta către pat, când a venit speriată la baie căci a văzut o persoană la noi în cameră pe scaunul din fața oglinzii. Da, o pălărie pusă pe un scaun peste un teanc de haine și cu o imaginație bogată cred că te pot face să vezi un om.

Ziua următoare era la Bruges, unde după ce ne-am plimbat cu barca, am avut parte de o sesiune foto, în care eu arăt ca o rață speriată și care încă e pe Facebook, însă trăiesc cu gândul că e o amintire plăcută care măcar pune zâmbete pe fețele oamenilor. După o astfel de zi, seara ne-am strâns în camera unor prieteni. Totul a început normal cu un joc de cărți, dar a continuat cu povești cu fantome, șerpi și… o tipă în rochie roșie în casa unui prieten, până când eu și colega mea de cameră a trebuit să mergem în apartamentul nostru, într-o altă clădire. Nu era nimeni, auzeam doar respirația puternică a prietenei, mergeam grăbite, atente la orice mișcare, însă momentul culminant a fost întâlnirea cu un cățel. Mă opresc aici.

Și pentru că după o zi la Atomium simțeam nevoia să ne conectăm puțin cu lumea virtuală, ne-am dat întâlnire la gura de canal cea mai apropiată de hotel, unde beneficiai de Wi-Fi gratuit.

Nu știu cum vedeți voi vacanța noastră, însă eu pot spune că pe lângă stările fizice neplăcute, psihicul meu a primit resurse de râs suficiente pentru perioada ce a urmat.

Reclame

2 gânduri despre „Parada Europei și Bruxelles

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s