Ați vizitat Sarmizegetusa Regia? Probabil că da, iar dacă nu, eu vă recomand. Revenind la poveștile cu my partner in crime, era ultima zi din vacanța noastră în Țara Hațegului. După ce părăsim pensiunea, vizităm Ulpia Traiana Sarmizegetusa. Era în jur de ora 12. Cam devreme pentru drumul către casă. Hai către Sarmizegetusa Regia. Cu o seară înainte m-am informat în legătură cu drumul până acolo, speranța că drumurile între timp au devenit mai bune a existat până când am ajuns pe un deal, pe care urcam înconjurându-l, desigur; mă tot întrebam cum voi proceda dacă mă întâlnesc cu o mașină din direcția opusă. Am aflat, dar doar când am urcat, ceea ce m-a bucurat. Poate acum ar fi un drum ușor, dar după 3 luni de când mă puteam numi șofer, Dealul Negru mi s-a părut mic copil pe lângă traseul de care am avut parte către Sarmizegetusa. Dar asta n-a fost tot. N-aveam semnal, nu știam când ajungem la destinație și începuse să ne fie foame (și avea să ne fie până pe la 22). Dar a meritat. Pe lângă a mă „metamorfoza” într-un dac, a-i admira și a încerca să-i înțeleg, să cunosc lumi și vieți, am simțit comuniunea cu natură, mai ales atunci când o armată de țânțari m-a atacat. Încercam să fac o poză pe teritoriul lor. Dar nu m-au înțeles. Cu toate acestea în zona sacră, my partner in crime m-a suprins cu o poză în care mă dedublez. Dar cei doi eu sunt la fel de clari. Fie ceva mistic s-a întâmplat (poate de la maratonul de filme Harry Potter din sesiune îmi vin ideile astea), fie my partner in crime este un fotograf excelent.

Dacă tot am pomenit de Țara Hațegului, ar trebui să vă mai spun de un câine cam de două ori mai mare decât mine (și nu sunt chiar micuță) de care am scăpat sărind un gard cam de 2-3 m direct în niște urzici. Dar n-a fost suficient în acea zi, am vrut să descoperim bombele vulcanice, așa că am urmat traseul „Drumul Vulcanilor”. Cred că în acea zi câinii aveau o problemă cu noi, ne-au lătrat cu toții.

Iar dacă ajungeți în zonă, nu ratați Castelul Corvinilor. Poate exagerez când spun că e minunat (poate pentru că am o pasiune pentru castele), dar un loc special tot e.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s